Dopoledne s Mathildou

Tuto středu, 20. srpna, jsme přijali spolu s klienty Denního stacionáře a Sociální rehabilitace pozvání od pracovníků občanského sdružení Mathilda, kteří přijeli se svými klienty a vodícími pejsky na týdenní tréninkový pobyt do Nové Paky, abychom se podívali, jakým způsobem probíhá výcvik vodících psů a jak se nevidomí klienti učí se se svými pejsky sžít.

Mathilda se zabývá výchovou a výcvikem vodicích psů pro nevidomé, přípravou a vzděláváním žadatelů o vodicí psy, odborným předáváním vycvičených psů a následným poradenstvím pro jejich nové majitele.

Nevidomí klienti si v novopackém prostředí nacvičovali všechny pokyny, dovednosti a chování, které je důležité pro to, aby si se svými pejsky vybudovali správný vztah.

Naši klienti byli nadšeni ukázkou výcviku a na závěr dostali možnost si průvodce nevidomých i pohladit.

Chtěli bychom velmi poděkovat paní Haně Jasenovcové a jejím spolupracovníkům ze sdružení za možnost zapojit se do jejich programu.


Pokud by jste si i Vy rádi pohráli a pomazlili se s pejsky, využíjte možnosti zapojit se do našich pravidelných canisterapeutických sezení, která probíhají v budově novopackého Denního stacionáře.

V případě zájmu o více informací neváhejte kontaktovat vedoucí sociálních služeb, 493 523 711; 727 952 639, sluzby@zbb.cz

Přijďte se podívat a přesvědčit se o tom, jak psi dokáží člověka zklidnit i nabít pozitivní energií.

Přečtěte si také o dalších zážitcích klientů sociálních služeb, které si odvezli z již proběhlých akcí a výletů.