I letos jsme s našimi klienty přešli Krkonoše

V pořadí jedenáctého ročníku horského PŘECHODU KRKONOŠ, jehož pořadatelem je Svaz mentálně postižených sportovců, se zúčastnili naši klienti z Denního stacionáře a Sociální rehabilitace ve dnech 17 - 19. září.  Již potřetí jsme společně podali krásný výkon a po náročném boji se silným větrem překonaly hřebeny našich nejvyšších hor.

Na cestu jsme se vypravili ve středu 17.9.2014. Po uzoučké turistické trase vedoucí "z kopce dolů a zase nahoru" jsme se pomalu dostali do cíle, jímž byl v letošním roce Špindlerův Mlýn, konkrétně: Moravská Bouda, nacházející se 1225 metrů nad mořem.

První slunečný den jsme strávili aklimatizací a zabydlením se v útulných pokojích a také procházkou po blízkém okolí s následným posezením na terase.

O tom, jak dokáže být počasí na horách proměnlivé, jsme se mohli přesvědčit hned den následující. Prudký a ostrý vítr nás provázel po celou túru. Cestou se ozývaly výkřiky „já poletím“ a rozpažené ruce našich klientů svědčily o tom, že od myšlenky ke skutku je možná jen krůček.

Bez ohledu na počasí si všichni osmikilometrovou trasu užili, včetně sbírání borůvek, svačinky na rozcestí a občerstvení v hotelu Špindlerova Bouda.

Cestou jsme prošli také kolem do základů vyhořelé Petrovy Boudy neboli Petrovky, která patřila k nejstarším v Krkonoších. Jen pár set metrů odsud se nachází Polská hranice.

Únava po náročné túře rychle opadla a všichni už se těšili na večerní disco. DJ se později ukázal méně zdatným, ale i tak bylo posezení ve vyhřáté restauraci velmi příjemné. Probrali jsme společné prožitky a dalšího dne se vydali na zpáteční cestu domů, kdy nás opět vyprovázelo sluníčko a nádherný výhled na okolní krajinu.

Sportovní činnost klientů Života bez bariér, o.s podpořil v roce 2014 Liberecký kraj.

Přečtěte si také o dalších zážitcích členů sportovního oddílu, které si odvezli z již proběhlých sportovních akcí, a také o výletech a exkurzích, které jsme zorganizovali pro uživatele sociálních služeb.