Letní pobyt uživatelů soc. služeb v Kořenově

S nástupem léta se přiblížil i čas tradičního letního pobytu, na který se všichni uživatelé Denního stacionáře i služby Sociální rehabilitace občanského sdružení Život bez bariér vždy velmi těší. Společně strávené chvíle na chatě Sovín v Kořenově ve dnech 17.6 - 20.6.2014 byly jako vždy naplněny akcí a zábavou.

Navštívili jsme Ranč pod Štěpánkou a využili možnost vyjížďky na koních. Vyhoupnout se do koňského sedla a pozorovat okolní přírodu byl pro většinu uživatelů uživatele úplně nový zážitek.

Cimrmanovo muzeum u Čápa nás svou expozicí pobavilo dle očekávání a následný výhled z rozhledny (majáku Cimrmanovy doby) byl neméně lákavý. Mimo jiné se nám naskytl pohled až na zříceninu hradu Kumburk, rozhlednu Tábor nebo přesně v Cimrmanovském duchu bylo možné zamířit pohled směrem na Mexiko či New York.

Další den patřil návštěvě Hornického muzea v Harrachově s prohlídkou štoly a na závěr zážitek snad největší - Harrachovská bobová dráha. Prvotní obavy z jízdy byly zažehnány a za pomoci doprovodu si tak všichni svou adrenalinovou jízdu užili naplno.

Nutno podotknout, že jsme nejenom cestovali ale také relaxovali na chatě. Pod vedením „šéfpekaře“ pana Šusty jsme si napekli pravé nešizené domácí housky. Chutnali opravdu skvěle. Nechyběly ale ani společenské hry, zpívání s kytarou a opékání buřtů.

Letní pobyt se nám vydařil. V Kořenově jsme nebyli poprvé a zřejmě ani naposledy, neboť tato lokalita má stále co nabídnou a je ještě mnoho míst, která čekají na naši návštěvu. Tak třeba opět za rok...... v Kořenově.

Soňa Šounová

Denní staconář Život bez bariér, o.s.

Přečtěte si také o dalších zážitcích klientů sociálních služeb, které si odvezli z již proběhlých akcí a výletů.