Nadace Wallace Toronta v Životě bez bariér

Dne 10.9.2016 uspořádala Nadace Wallace Toronta 10. ročník dobrovolnické akce. Z celé ČR nadace vybrala právě Život bez bariér z.ú. v Nové Pace. Více než 130 dobrovolníků pomohlo s úklidem kláštera, mytí oken, výrobou dárkových předmětů, nátěrem plotu, úklidem zahrady. Tolik pracovitých rukou areál kláštera snad ještě neviděl.

Příjemnou a milou atmosféru umocnila i návštěva senátora PČR a radního Královéhradeckého kraje Ing. Josefa Táborského, který přivezl pro dobrovolníky drobné dárky a měl možnost se osobně přesvědčit, že jsou lidé z celé České republiky, z USA a dalších zemí, kteří přijeli podpořit dobrou věc a přiložit pomocnou ruku.

Velký dík patří organizátorce Nadace Wallace Toronta p. Ivetě Kolkové, která naplánovala, zorganizovala celou akci, zajistila ubytování a stravování v místním novopackém penzionu a blízkém okolí. S Církví Ježíše Krista svatých posledních dnů spolupracujeme více než osm let, někteří z nich pravidelně naší organizaci opakovaně pomáhají. Dnes pomáhali prostřednictvím této nadace.

Nezapomenutelným dojmem bylo setkat se s misionářem, který před osmi lety v Nové Pace zorganizoval pro naše klienty a pracovníky kurs angličtiny. Když se nedávno dozvěděl, že se plánuje akce pro Život bez bariér, s celou rodinou přiletěl až z Toronta, aby v tento den pomohl. K tomu není co dodat.

Život bez bariér,z.ú. zaměstnává lidi převážně se zdravotním postižením a tato pomoc přišla v pravý čas, protože finišuje příprava revitalizace největšího objektu - bývalého barokního kláštera. Děkujeme za krásný den, který  nás všechny nabil novou pozitivní energií a vědomím, že to co děláme, má smysl.