Řekněte nám, jaké to je, starat se doma o blízkého člověka

Díky důvěře našich klientů jsou nám často svěřovány příběhy popisující jaké to je, starat se doma o blízkého člověka, který je kvůli stáří, nemoci či zdravotnímu postižení závislý na pomoci své rodiny a známých.

Dozvídáme se, jak je to psychicky i fyzicky vyčerpávající, jak hodně se mění život těch, kteří péči zajišťují, a kteří kvůli tomu obětují svůj čas, energii, koníčky, někdy i zaměstnání. Dozvídáme se ale také, že péče o blízkého člověka může být velice obohacující a že většina těch, kteří se o někoho starají, to nechce vzdát, i když se potýkají s mnoha problémy.

Dovolujeme si vás, kteří pečujete o blízkého člověka, požádat o vyplnění anonymního dotazníku.

Rádi bychom zjistili, jaké máte osobní zkušenosti s podporou a pomocí, které se vám dostává při zajištění péče o vaše blízké - kdo vám s péčí pomáhá, od koho se učíte, s jakými problémy se potýkáte, a jakou formu pomoci byste uvítali.

Vaše odpovědi jsou pro nás velice cenné, neboť nám napoví, zda pracovníci úřadů, organizací sociálních služeb, zdravotníci a další instituce a jednotlivci vychází vstříc vašim potřebám.

Informace získané z tohoto dotazníku budou využity při tvorbě návrhu nové poradenské služby, která bude pomáhat všem, kteří doma pečují o své blízké.

Dotazník je anonymní a jeho vyplnění vás bude stát pár minut času.

Výsledky průzkumu budou volně přístupné na webových stránkách Života bez bariér, z.ú., www.zbb.cz.

Dotazník můžete vyplnit on-line – na tomto odkazu www.survio.com/survey/w/Q4J9P6L9H9S8V6D1K

Dotazník lze také vytisknout – soubor obsahující dotazník naleznete na konci tohoto článku.

Vyplněný dotazník pak můžete:

  1. zaslat poštou na adresu: Život bez bariér, z. ú., ul. Lomená 533,Nová Paka 509 01
  2. odevzdat osobně v kanceláři Života bez bariér, z.ú., ul. Lomená 533, Nová Paka, nebo Centru bez bariér, ul. Opolského 148, Nová Paka.

Vyplněný dotazník jako wordovský dokument můžete také zaslat na adresu sluzby@zbb.cz.

Děkujeme vám za váš čas. Velice si vážíme všeho, co děláte pro zajištění péče o vaše blízké.

Všechny dotazy, podněty a informace jsou vítány. Neváhejte se na nás také obrátit s žádostí o pomoc a o radu – využijte naší služby odborného sociálního poradenství a půjčovny kompenzačních pomůcek.

Kontaktní osoba: Olga Banýrová, tel. 602 393 368   olga.banyrova@zbb.cz

PřílohaVelikost
Microsoft Office document icon dotaznik_pro_lp.doc103.5 KB