Galavečer Královéhradeckého kraje 2024

Kurz - "Systém sociálního zabezpečení v ČR“

Ve čtvrtek 18. dubna 2024 se na Sociální rehabilitaci konal kurz "Systém sociálního zabezpečení v ČR“.
Účastníky kurzu přivítala mgr. Věra Dejmková, vedoucí sociálních služeb ŽBB, z.ú.
U připraveného pohoštění, jablečného závinu, čaje a kávy nás seznámila s dnešním programem.
Systém sociálního zabezpečení v ČR zahrnuje nemocenské pojištění, důchodové pojištění, dávky státní sociální podpory a sociální péče.

Ocenění významných osobností Královéhradeckého kraje

Dne 16. dubna 2024 se konal Galavečer Královéhradeckého kraje v PETROF Gallery v Hradci Králové u příležitosti ocenění významných osobností regionu. Mezi oceněnými byla i Jitka Fučíková, ředitelka Života bez bariér, z.ú. Byla oceněna medailí Královéhradeckého kraje za neutuchající vůli pomáhat lidem. Ocenění převzala od hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Červíčka. V rámci galavečera byla příležitost setkat se s mnoha významnými osobnostmi regionu. S poděkováním přítomným Jitka Fučíková sdělila:

„Kreativní dílnička pro děti ZŠ Pecka“ v Komunitním centru

V pátek 12. dubna 2024 navštívili Komunitní centrum Novopackého kláštera žáci 4. třídy základní školy z Pecky. Cílem aktivizačního dopoledne byla rukodělná výroba společně s klienty a pracovníky sociální rehabilitace. Děti vyrobily přáníčka z tapet ke Dni matek a navlékaly krásné náramky z korálků. Během návštěvy si děti prohlédly klášter a měly možnost získat informace o historii navštíveného objektu. Na závěr nákupem výrobků v našem klášterním obchůdku podpořily práci osob se zdravotním postižením, za což jim děkujeme.

 

Josef Fučík: Pomáhejte okolí a pracujte na maximum

Vozejkov
Komunitní portál nejen pro vozíčkáře s poraněním páteře a míchy

Celý článek naleznete:

Potravinová sbírka pro Život bez bariér, z.ú.

V sobotu 13. dubna 2024 se v prodejně Penny Market v Nové Pace konala potravinová sbírka pro potřebné, při které asistovalo sedm dobrovolníků z řad Života bez bariér, z.ú. Celkem se vybralo 532,04 kg potravin a drogistického zboží. Pomoc prostřednictvím potravinové sbírky je zaměřena především na seniory, rodiny v krizi, samoživitele a handicapované občany.  Sbírka potravin probíhala napříč Českou republikou a akce se zúčastnilo celkem 2100 obchodů. Život bez bariér, z.ú. byl jednou z podpořených organizací.

Štítky: 

Absolventský koncert gambové třídy Magdy Uhlířové

Ve středu 3. dubna 2024 se v barokním sále Novopackého kláštera konal historicky první Absolventský koncert žáků studujících hru na violu da gamba ve třídě Magda Uhlířová, jejich přátel a hostů ze Základní umělecké školy v Nové Pace.

 

Fotodokumentace se připravuje

PŮJČOVNA KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK V ŽIVOTA BEZ BARIÉR, Z.Ú.

Měsíčník Achát 4/2024

 

 

Štítky: 

Březen 2024 na Denním stacionáři B (Lady Club a Gentleman Club)

S prvními březnovými dny přichází více sluníčka  a tím i více energie na aktivity uvnitř i venku. Tento měsíc zahajujeme procházkami a návštěvou cukrárny. Povídáme si o zahradničení, o tom co se vysévá na jaře, připravujeme květináče na sázení květin atd.  Díváme se na pohádky a filmy, které si uživatelé vyberou, luštíme sudoku, křížovky, děláme kvízy, testy. Také pravidelně zapisujeme počasí. Vzhledem k tomu, že se blíží jaro a s ním i Velikonoce, vyráběli jsme výzdobu, uklízeli a připravovali vše na Velikonoční jarmark, který probíhal v areálu Novopackého kláštera ve dnech 23. - 24.

Březen 2024 na Denním stacionáři A

Jarní dny nás lákají do přírody a my pozorujeme, jak se znovu probouzí k životu. Chodíme na vycházky a obdivujeme první rozkvetlé květiny.  Odskočili jsme si také na výlet spojený s výstavou „Amatérského divadla“ na zámku v Miletíně, kde jsme si prohlédli spoustu zajímavých kostýmů a rekvizit potřebných k divadelním vystoupením.

Březen 2024 na Sociální rehabilitaci

Pro náš projekt „Poznávání historie panovníků v Čechách“ si naši uživatelé na měsíc březen vybrali Václava II. Zhlédli jsme zajímavé historické dokumenty, předčítali z knih, vytiskli podklady k tématu a společně připravili poutavou naučnou nástěnku.
Ve středu 6. března jsme se zúčastnili filmového setkání v ŽBB. V našem krásném barokním sále se promítal film "Jestřábí žena". Zhlédli jsme pohádkový fantasy příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. O přestávce na nás čekalo překvapení -  popcorn a limonáda.

Velikonoční jarmark a Dny otevřených dveří - Den druhý

V neděli 24. března 2024 pokračoval Den otevřených dveří spojený s Velikonočním jarmarkem. Obdobně jako v předešlém dni pokračoval program, kdy si návštěvníci prohlédli prostory Novopackého kláštera. U kávy v barokním sále probíhaly diskuse na téma sociální služby, akce v roce 2024 v Komunitním centru a nechyběly ani vzájemné informace o historii kláštera. V ambitu během nákupu krásných rukodělných výrobků hosté diskutovali nad fotografickou výstavou k dokumentárnímu filmu „Už není toho dechu“.

Velikonoční jarmark a Dny otevřených dveří - Den první

V sobotu 23. března 2024 se v rámci Dne otevřených dveří spojené s Velikonočním jarmarkem otevřely prostory Novopackého kláštera a Centra bez bariér. Bylo úchvatné, že se přišlo podívat mnoho návštěvníků nejen z Nové Paky a okolí, ale i z různých koutů celého Královéhradeckého a Libereckého kraje. Náš tým připravil pro stovky návštěvníků spoustu komentovaných prohlídek. Prostory byly vyzdobeny tak, že z každého koutu dýchala velikonoční atmosféra. Velmi se líbila výstava fotografií uspořádaná Martinem Lavickým v ambitu Novopackého kláštera.

Život bez bez bariér v Nové Pace je 20 let

Kurz - „Velikonoční dekorace“

Ve středu 20. března 2024 se na Sociální rehabilitaci konal kurz "Velikonoční dekorace“. Naši uživatelé dorazili v tento první jarní den v dobré náladě. Přivítali jsme je a pohostili kávou a ananasovým koláčem. Během občerstvení jsme účastníky seznámili s programem dnešního kurzu. Všichni si se zájmem prohlíželi připravený materiál. K výrobě jarních dekorací jsme použili vejdumky, šnečí ulity, sušené a papírové květy, lýko, textilní výstelku, březové větvičky a ze stromových kmenů řezané dřevěné podložky.

Stránky