Červen na denním stacionáři A

1.6. Prvního června je mezinárodní den dětí. Patřičně jsme si ho užili. Dnešním tématem byly barvy, tak jsme je trénovali s klienty. Šli jsme koupit zmrzlinu a také jsme šli do parku Jírovy sady. Dopoledne jsme vymýšleli pohádku z hradu. Docela nám to šlo. Po obědě jsme si pouštěli pohádky na PC.

2.6. V pátek bylo ráno tématem čisté ovzduší. Bavili jsme se o tom, co vše ho znečisťuje. Bavili jsme se o ekologii. Po obědě se uklízelo.

5.6. V pondělí ráno jsme si povídali o tom, co jsme dělali o víkendu. Potom jsme měli rozcvičku s balóny. Dnes je také Den životního prostředí. Bavili jsme se o ozónové díře atd. Tak jsme si vysvětlili, o co se jedná. Jak můžeme životní prostředí chránit. Dopoledne jsme si udělali procházku do parku k žábě. Po obědě jsme četli časopis Achát.

6.6. V úterý jsme ráno pracovali na světadílu Asie. Klienti přepisovali informace z internetu. A kreslí obrázek k Asii. Dneska byl také Den ptačího zpěvu. Hledali jsme na internetu, jaké ptáčky známe. Po obědě jsme hráli Člověče, nezlob se.

7.6. Ve středu jsme začali pracovat na herbáři. Rozcvička byla tentokrát venku. Šli jsme také na procházku do Podlevína. Poznávali jsme barvy a tvořili jsme věty na téma barvy. Zúčastnili jsme se také muzikohraní.

8.6. Trénovali jsme barvy podle předmětů. Poznávali jsme barvy v přírodě. Protože slaví svátek Medard, řekli jsme si nějaké pranostiky, co o něm říkají pověsti a jaký má význam. Šli jsme také na krátkou procházku se zastávkou u lavičky u Kolombíny. Hledáme také květiny do herbáře.

9.6. Sestavovali jsme seznam na výlet nebo pobyt na Pecku. Začali jsme pracovat na tématu světadíly, konkrétně severní Amerika. Hledali jsme informace a kreslili obrázky. Vařili jsme také oběď.

12.6. V pondělí jsme se bavili o tom, co jsme prožili o víkendu. Pomáhali jsme s nákupem u Antona a šli jsme na procházku ke hřišti u školy. Potom jsme se koukali na dokument na youtube na téma poušť.

13.6. Dnes jsme začali dělat herbář. Řekli jsme si o tom, co to je a jak se tvoří.