Ocenění významných osobností Královéhradeckého kraje

Dne 16. dubna 2024 se konal Galavečer Královéhradeckého kraje v PETROF Gallery v Hradci Králové u příležitosti ocenění významných osobností regionu. Mezi oceněnými byla i Jitka Fučíková, ředitelka Života bez bariér, z.ú. Byla oceněna medailí Královéhradeckého kraje za neutuchající vůli pomáhat lidem. Ocenění převzala od hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Červíčka. V rámci galavečera byla příležitost setkat se s mnoha významnými osobnostmi regionu. S poděkováním přítomným Jitka Fučíková sdělila:

„Život bez bariér v letošním roce slaví 20 let existence. Mnohdy jsem si připadala jako kormidelník na lodi jménem Život bez bariér, která proplouvá neznámými oceány, někdy se potácí bezmocně v bouři a někdy zase proplouvá klidnými vodami se sluncem nad hlavou. Ocenění nenáleží pouze mně, neboť zásluhu mají všichni zaměstnanci naší organizace, hlavně ale rodina, manžel Pepa, syn Aleš, Jana a naše dvě holčičky Terezka a Klárka. Byli a jsou velkou oporou. Bez nich bych vše nezvládla.

V rámci revitalizace areálu kláštera jsem opravdu někdy zažila hodně bezesných nocí, ale po 17 ti letech se podařilo a nyní ve všech objektech pulsuje život.

Teď bych popsala situaci, že loď pluje v klidných vodách, kormidelník se snaží, aby posádka byla profesionální a měla dobré zázemí pro svoji práci.

Neusínám na vavřínech, ještě nás čeká hodně práce, není zcela hotovo. Nemáme opravené parkoviště k objektům, lesopark, který stárne a musíme ho revitalizovat. Mám radost, že se podařilo kus dobré práce.“